Блогър идеи за неправителствения сектор

Много благотворителни организации все още не използват пълния потенциал на блога. Това е така, защото хората често смятат този тип общуване за загуба на време или просто не могат да измислят актуални теми. Някои пък не знаят откъде да започнат и не виждат потенциалните ползи от блоговете за дейността им.

Поддържането на блог означава, че уеб страниците на вашата организация се актуализират редовно със съдържание, което дава основание на търсачките да индексират уебсайта ви. Ако вашият уебсайт няма съдържание е малко вероятно хората да намерят вашите услуги, когато ги търсят онлайн. За това блогът е основен инструмент за популяризиране на услугите на вашата организация.

Блогърството в социалния сектор се различава от корпоративното писане на текстове - желаният резултат не е непременно увеличаване на продажбите, а засилване на ангажираността към дадена тема.

Ето няколко идеи за блогове за благотворителни организации и социални организации:

- Информирайте читателите си за местни или свързани с работата ви кампании или събития. Потребителите на интернет обичат взаимодействието, така че анкетите или петициите могат да бъдат чудесен начин да утвърдите вашата организация и да накарате хората да говорят за вас.

- Имате ли свободни работни места или стажове във вашата организация? Блогването на подобни теми може да бъде ефективен начин да разпространите информацията за вашите нужди и ако имате достатъчно последователи в блога, подобен текст може да ви спести пари от реклама.

- Какво прави вашата организация? Имате ли някакви вълнуващи новини, които да споделите с вашата онлайн общност? Информирайте хората за най-новите движения във вашата организация или индустрия.

- Имате ли някакъв позитивен материал, който да споделите? Хората обичат добрите новини и се чувстват вдъхновени от постиженията на другите. Вашата организация може да бъде известна като тази, която разпространява радостта.

- Обучавайте своите читатели, като им предоставяте съвети и съвети, свързани с вашата дейност.

- Популяризирайте здравословния живот сред читателите на вашия блог. Много социални и благотворителни организации са съсредоточени върху здравето и подобряването на благосъстоянието на другите, а здравословният начин на живот винаги предлага "храна" за размисъл и искрен разговор.


Какво ще кажете за копирайтър на свободна практика, който да ви помогне да напишете съдържанието на вашия блог? Ние сме насреща!

© Copyright 2020 brandnews.bg - All Rights Reserved

Start a site with Mobirise